.

Ελεύθεροι με εγγύηση Τ. Αθανασόπουλος και Α. Ζερβός της ΔΕΗ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ αφέθηκαν από τον ανακριτή ο Αρθούρος Ζερβός και ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην και νυν πρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΔΕΗ για την υπόθεση με τα “ταξιδάκια” των στελεχών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των χρημάτων που έλαβε το συνδικαλιστικό όργανο από τη διοίκηση της εταιρείας.
Οι δύο πρώην πρόεδροι της Επιχείρησης, όπως και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με τα ποσά που φέρεται να χορήγησε η ΔΕΗ και έλαβε η συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ, για σκοπούς οι οποίοι ουδέποτε εκπληρώθηκαν, ενώ διετέθησαν για ταξίδια συνδικαλιστών και άλλες αδιαφανείς δαπάνες.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με βάση το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο διαπίστωσε μεταβιβάσεις ύψους περίπου δέκα εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, άλλοτε με τη μορφή δανείων και άλλοτε με τη μορφή έκτακτων επιχορηγήσεων για την επιτέλεση συγκεκριμένων σκοπών (μελέτες κλπ).

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, κλήθηκε σε απολογία για το ίδιο θέμα και πήρε προθεσμία, οπότε θα απολογηθεί στις 26 Απριλίου

Πηγη: Πρωτο Θέμα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου