.

Φοιτητές ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας: Γιατί κλείνουν το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού;

symbole-0300.gif from 123gifs.eu Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου του 2013 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη η τρίτη κατά σειρά Συνέλευση των φοιτητών του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για μέτρα αντίδρασης αλλά και ενεργοποίησης

 της τοπικής κοινωνίας για την στήριξη – διατήρηση του Τμήματος στο ΤΕΙ.

Η απόφαση της Συνέλευσης είναι η δημοσιοποίηση κειμένου με θέμα : «Γιατί κλείνουν το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού» , το οποίο και μοιράζουν οι φοιτητές στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κοζάνης.
Από τη Συνέλευση Φοιτητών του Τμήματος
1-4-2013
Συνημμένο το κείμενο
Γιατί κλείνουν το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού;
  • Το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού είναι το μοναδικό πανελλαδικά που έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός προϊόντος από την έμπνευση έως το τελικό προϊόν.  Κι όμως το κλείνουν.
  • Το τμήμα έχει διακριθεί τόσο σε πανελλαδικούς όσο και διεθνείς διαγωνισμούς σχεδιασμού προϊόντων και έχει κατοχυρώσει δεκάδες βιομηχανικά σχέδια και
    πατέντες στον ΟΒΙ. Κι όμως το κλείνουν.
  • Ενώ παραμένουν τμήματα (σχεδιασμού ρούχων και υποδημάτων, σχεδιασμού επίπλων και προϊόντων ξύλου, διακόσμηση και σχεδιασμός εσωτερικών χώρων) τα οποία είναι υποσύνολα του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού που είναι η ομπρέλα όλων κλείνει.
  • Ενώ μια σειρά από ιδιωτικά κολέγια προσφέρουν, με αξιοσημείωτη επιτυχία, κύκλους σπουδών σε επιμέρους τομείς του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού κλείνει.
  • Ενώ η πλειοψηφία των αποφοίτων βρίσκει δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών τους, κλείνουν το τμήμα.
  • Όλοι μιλούν για ανάπτυξη, για παραγωγή, για τυποποίηση και προώθηση των προϊόντων και κλείνουν το Βιομηχανικό Σχεδιασμό που είναι το μόνο τμήμα που σχετίζεται άμεσα με το σχεδιασμό προϊόντων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου