.

Πρωτοβουλία για τις πληττόμενες περιοχές με αφορμή τη ψήφιση του νόμου που αφορά στις απαλλοτριώσεις, αλλά και τη συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση των οικισμών, αναλαμβάνει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων

Μία σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση στη Μαυροπηγή του Δήμου Εορδαίας. Στη δεύτερη αυτή συνάντηση, που έγινε όπως και η πρώτη με πρωτοβουλία των Προέδρων των πληττόμενων Κοινοτήτων, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, οι Πρόεδροι 13 Τοπικών Κοινοτήτων από τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης Φλώρινας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι.

Αιτία για τη συνάντηση ήταν η ψήφιση του νόμου που αφορά στις απαλλοτριώσεις, αλλά και η συνεχής περιβαλλοντική υποβάθμιση και οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες.. Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τις πληττόμενες περιοχές και σήμερα, 9 Απριλίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων σύσκεψη των Δημάρχων των ενεργειακών Δήμων με τους Προέδρους και τους φορείς των πληττόμενων περιοχών για να καθοριστεί η στάση των τοπικών κοινωνιών και να οργανωθεί ο αγώνας για διεκδίκηση της αποκατάστασης των πληττομένων περιοχών.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου