.

Σπάρτακος: Επιστολή του ΣΩ.Π. ΟΡ. Κυρίου πεδίου προς τον Διευθυντή κ. Αντώνη Τσαλίδη

κ. Διευθυντά

Δυστυχώς κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις στο Ορυχείο Μαυροπηγής, φαινόμενα ίσως φυσιολογικά για εργασίες Ορυχείων, τα οποία όμως μας ανησυχούν δεόντως, καθώς αφορούν τόσο στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων όσο και στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Η κατολίσθηση που σημειώθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες στον εκσκαφέα Ε4, λίγο έλειψε να στοιχήσει πολύ ακριβά. Λίγο έλειψε να στοιχήσει σε ανθρώπινες ζωές.

 Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο εν λόγω σημείο –δε θα ήταν υπερβολή να πούμε- πως σώθηκαν εκ θαύματος. Ένα θαύμα που οφείλεται στην εμπειρία που διαθέτουν και στο αίσθημα αυτοθυσίας του συναδέλφου (χειριστή μπουλντόζας) Κεραμίδα Κωνσταντίνου, που ήταν ταχύς και αποτελεσματικός στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το πρόβλημα.
κ. Διευθυντά
Το σίγουρο είναι ότι ούτε εμείς ως εργαζόμενοι αλλά ούτε κι εσείς ως διεύθυνση, μπορούμε να περιμένουμε να παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα για να αντιδράσουμε ή για να ζητήσουμε τα αυτονόητα.
Το ζήτημα απαιτεί άμεση, ουσιαστική και μόνιμη λύση, έτσι ώστε να εξαλειφτεί το ενδεχόμενο επανεμφάνισής του.
Είναι υποχρέωση της  Διοίκησης του Ορυχείου να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα και να εφαρμόσει όλες εκείνες τις πρακτικές που θα διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων, καθώς ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, καθώς κανένα κόστος ΔΕΝ συγκρίνεται με τον ανθρώπινο παράγοντα.
Τα μέλη του ΣΩ.Π. Ορ. Κυρίου Πεδίου, παρακολουθούμε στενά το θέμα και τις εξελίξεις του, αναμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα των ενεργειών σας και επιφυλασσόμαστε (σε περίπτωση που δεν υπάρξουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα) για οποιαδήποτε ενέργεια του ΣΩ.Π.
Για το ΣΩ.Π. Ορ. Κυρίου Πεδίου
       Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας


Παπαδόπουλος Βασίλειος                         Λαζαριώτης Δημήτριος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου