.

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πετρέλαια στην Ελλάδα

Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα πρώτα στοιχεία σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης,που παρουσίασε η εταιρία PGS στη Βαρκελώνη, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Ευάγγελος Λιβιεράτος δήλωσε πως από τον Μάιο αρχίζει η διεθνοποίηση των ερευνητικών δεδομένων και ότι εντός του πρώτου εξαμήνου 2014 θα προσδιοριστούν τα οικόπεδα εξόρυξης.

Η πρώτη παρουσίαση των γεωλογικών στοιχείων του Ιονίου και Νότια της Κρήτης έγινε στο συνέδριο της AAPG (Aμερικανική Ένωση Γεωλόγων Πετρελαίου). Η εταιρεία παρουσίασε επιλεγμένες γραμμές καταγραφής σεισμικών δεδομένων, που προκύπτουν από την πρώτη επεξεργασία (fast track), ποσοστού λίγο πάνω από το 30% του συνολικού πεδίου που έχει ερευνήσει. Τα στοιχεία αυτά κίνησαν ήδη ενδιαφέρον από μεγάλους πετρελαϊκούς όμιλους, καθώς το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Τotal, της Eni της Chevron κ.λπ.
Θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις τους επόμενους μήνες, που θα γίνονται πιο αποκαλυπτικές όσο «ωριμάζει» η επεξεργασία των στοιχείων. Εν τω μεταξύ, ο κ. Λιβιεράτος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα για την πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη θάλασσα του Ιονίου ενημέρωσε ότι η σεισμική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η ανάλυση των ευρημάτων από εξειδικευμένα εργαστήρια. «Από τον Μάιο αρχίζει η διεθνοποίηση των δεδομένων, για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις εταιρείες, ώστε το πρώτο μισό του 2014 να προσδιοριστούν τα οικόπεδα εξόρυξης» πρόσθεσε.

Πηγη: Ημερησία

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου