.

Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου: Δικαίωση μετά από 6 χρόνια!

Μετά από 6 χρόνια συνέχων δικαστικών αγωγών με κατηγορίες κυρίως της παρεμπόδισης και παρακώλησης κοινωφελών εγκαταστάσεων σε βάρος των κάτοικων των χωριών Άγιου Δημήτριου – Ρυακίου, αλλά και άλλων κατοίκων που παραβρέθηκαν και στήριξαν τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης και μετά από δεκάδες αναβολές, η μεγάλη ταλαιπωρία όπου υπέστησαν οι κάτοικοι έλαβε τέλος !

Σήμερα Τετάρτη 03 – 04 – 2013 έγινε η τελευταία δίκη όπου αθωώθηκαν και οι υπόλοιποι 54 κατηγορούμενοι.
Απόφαση η οποία δικαιώνει όλους τους αγώνες των κάτοικων, που το μόνο τους αδίκημα ήταν να διαμαρτύρονται για καλύτερα μέτρα προστασίας του Περιβάλλοντος στις δραστηριότητες της ΔΕΗ, για ένα πιο υγιεινό Περιβάλλον και για καλύτερη ποιότητα Ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους, καθώς και για το δικαίωμα τους στην εργασία.
Έπρεπε όμως να περάσουν 6 χρόνια για αυτήν δίκαιη απόφαση και αφού πρώτα οδηγήθηκε άδικα ένα ολόκληρο χωριό στο εδώλιο του κατηγορουμένου !
Ευχαριστούμε,
· όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που συμπαραστάθηκαν,
· τους δικηγόρους και ιδιαίτερα αυτούς που εργάστηκαν αφιλοκερδώς, (Πελεκούδας Κ.)
· τους μάρτυρες υπεράσπισης,
· τους ελάχιστους πολιτικούς που μας συμπαραστάθηκαν,
· Και τέλος όλο τον απλό κόσμο που ήταν η ψυχή του Συλλόγου μας !
Για όσο και καιρό οι αρμόδιοι φορείς, πολιτεία, διοίκηση ΔΕΗ αδιαφορούν και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για όσο θα ζούμε δίπλα από τον θάνατο, για άλλο τόσο εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα :
· ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ
· ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
· ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
· ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου