.

ΔΕΗ: δύο μεγάλα έργα... και μία σύμπτωση

Σε μία κρίσιμη στιγμή κατά την οποία η ΔΕΗ υπέγραφε την κατασκευή ενός άλλου, μεγαλύτερου ακόμα έργου στην Πτολεμαΐδα -με κόστος επένδυσης 1,4 δισ. ευρώ-, ήρθε η είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης για το έργο του Αλιβερίου, το οποίο είχε ανατεθεί στη ΜΕΤΚΑ.

 Το νέο έργο της Πτολεμαΐδας, που υπεγράφη το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου, αφορά την κατασκευή σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας 660 MW, η οποία θα αντικαταστήσει παλαιότερες μονάδες.
Κατά σύμπτωση, και για το έργο αυτό -στο οποίο ανάδοχος είναι τώρα η εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με υπεργολάβο θυγατρική εταιρεία της HITACHI- διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Η σύμβαση του έργου, πάντως, θα εγκριθεί από έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ στις 29 Μαρτίου.
Την υποστήριξή της στο νέο έργο της Πτολεμαΐδας έχει εκφράσει με κατηγορηματικό τρόπο η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και το τοπικό σωματείο «Σπάρτακος».
Αντίθετα, σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την υπόθεση του Αλιβερίου, κάνει λόγο για σκάνδαλο...
Από τη ΔΕΗ πάντως, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τη δίωξη για την υπόθεση του Αλιβερίου, περιορίστηκαν να πουν ότι είναι θέμα της Δικαιοσύνης και προς το παρόν δεν έχουν καμία ενημέρωση.
Η νέα σύμβαση για την Πτολεμαΐδα υπεγράφη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γεώργιο Περιστέρη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Ορυχείων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα).
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων είπε: «Αυτή η επένδυση είναι μία οριστική, αμετάκλητη "ψήφος εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα και την εθνική μας οικονομία. Είναι μία ακόμη "ψήφος εμπιστοσύνης" στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προγραμματισμού επενδύσεων αυτού του βεληνεκούς».

Πηγη: Ελευθεροτυπία 11.3.13

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου