.

Νέα Διευθύντρια στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Η κ. Όλγα Κουρίδου ανέλαβε σήμερα καθήκοντα Διευθύντριας του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Κουρίδου Μεταλλειολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, εργάζεται στη ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας σε διάφορες θέσεις ευθύνης εδώ και 25 χρόνια. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στα Ορυχεία Νότιου Πεδίου και Πεδίου Αμυνταίου, στα οποία εργαζόταν επιτυχώς ως Τομεάρχης από το 1995.

Σημείωση προς τους Συντάκτες

" Στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας εξορύσσεται το 80 % του συνολικά παραγόμενου λιγνίτη της χώρας, με ετήσια παραγωγή λιγνίτη που ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια τόνους και συνολικές εκσκαφές πάνω από 350 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

" Το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας τροφοδοτεί λιγνιτικές μονάδες, όπου παράγονται κάθε χρόνο περίπου 25.000 GWh, που είναι πάνω από το 50% της παραγόμενης, από τη ΔΕΗ, ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

" Το Λιγνιτικό Κέντρο αποτελεί μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία, πραγματοποιούνται επενδύσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και απασχολούνται άμεσα περίπου 4.500 εργαζόμενοι (τακτικοί και έκτακτοι) και έμμεσα περίπου 2000 άτομα ( στους εργολάβους ), που κατάγονται σχεδόν στο σύνολο τους από την περιοχή.

" Το 2009 η οικονομική συμβολή των Λιγνιτωρυχείων στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας ήταν περίπου € 500 εκ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου