.

Σπάρτακος: Θετική η επίσκεψη Προέδρου της ΔΕΗ στην περιοχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετική κρίνεται καταρχήν η επίσκεψη του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρου Ζερβού, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να επισκεφθεί την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί, να ενημερώσει και να διαπιστώσει από κοντά την υπάρχουσα κατάσταση. Το ίδιο αναμένουμε να πράξει και η ηγεσία του Υπουργείου ΠΕΚΑ το συντομότερο δυνατόν.
Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος, μετά από τις συναντήσεις του με υπηρεσιακά στελέχη, εργαζόμενους, κατοίκους της περιοχής, Συνδικάτα και φορείς, προέβη σε ανακοινώσεις που αναφέρουν ότι:
→ Στο τέλος Ιανουαρίου το ΔΣ της ΔΕΗ θα προκηρύξει την μονάδα Πτολεμαΐδα V
→ Η καταχώρηση του Διαγωνισμού, θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που είναι απαραίτητες για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και των απαλλοτριώσεων.
Η ανακοίνωση αυτή, ταυτίζεται απόλυτα με τη θέση που είχε εκφράσει το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στις 23 Ιουλίου το 2009 (στη συνάντησή του με τον κ. Αθανασόπουλο), ζητώντας του να προχωρήσει - ακριβώς- σε αυτού του είδους την απόφαση, για να δούμε τελικά ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την καθυστέρηση του Διαγωνισμού (παραπέμπουμε στη σχετική Ανακοίνωση που εκδώσαμε στις 28 Ιουλίου 2009).
Μετά και από αυτές τις εξελίξεις καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προχωρήσουν το συντομότερο στην ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να την αποστείλουν στην τοπική κοινωνία για διαβούλευση.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επισήμανε στον κ. Ζερβό ότι πρέπει να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τον Διαγωνισμό τις Πτολεμαΐδας V, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το φιάσκο της Μελίτης II. Παράλληλα θα πρέπει επιτέλους να αρθούν οι δυσκολίες και να λυθούν τα προβλήματα με την λειτουργία των Ορυχείων Βεύης και Κλειδίου προκειμένου, απρόσκοπτα, εντός του 2010 να προκηρυχθεί και η μονάδα Μελίτη II.
Επιπλέον, η δέσμευσή του ότι από τις 15 Ιανουαρίου 2010 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των προσλήψεων των επιτυχόντων του Διαγωνισμού, δεν μπορεί παρά να δίνει ένα τέλος στην αβεβαιότητα και στην αγωνία χιλιάδων συναδέλφων, που τρία χρόνια τώρα είναι μετέωροι, ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο και δικαίως ζητούν -απεγνωσμένα- την αποκατάστασή τους.
Ταυτόχρονα, θα στελεχωθούν και στοιχειωδώς πλέον οι θέσεις εργασίας, αφού μετά και τις τόσες συνταξιοδοτήσεις υπάρχουν χιλιάδες κενά πόστα. Γι΄αυτό ακριβώς και η ΔΕΗ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη νέων Διαγωνισμών. Φυσικά, είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη η πάγια θέση μας για τον τρόπο πρόσληψης των επιτυχόντων (ευελπιστούμε στα μέσα του Γενάρη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου) ότι δηλαδή θα γίνουν με βάση την Συλλογική Σύμβαση και τον Κ.Κ.Π. της ΔΕΗ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου